Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dames HBBC winnen derby op ongeslagen Turnhout in 1e provinciale

HBBC
Zaterdagavond stond in 1e provinciale damesbasketbal de wedstrijd tussen de nog ongeslagen leider Turnhout en de HBBC dames van Herentals op het programma. Herentals, in de middenmoot van het klassement, deed de verplaatsing met slechts 7 fitte dames omwille van verschillende blessures, maar ze weerden zich kranig.

En meer dan dat zelfs.

"Turnhout begon het best aan de wedstrijd en kon na het eerste kwart een voorsprong van 3 punten laten optekenen (14-11)", zegt Tom Thys, voorzitter Kon. Herentalse Basketbalclub HBBC.

"In het tweede quarter had HBBC duidelijk het betere spel en liep een 6-tal punten uit. Tegen het einde van de eerste helft kwam Turnhout door balverliezen bij HBBC en enkele snelle breaks nog wel terug in de wedstrijd: 25-28 bij de rust.

De tweede helft begon aan een hoog tempo, beide teams hadden duidelijk het doel om hier het verschil te maken. Bij Herentals was de afwerking direct op hoog niveau. Het gevolg was dan ook een maximale voorsprong van 10 punten en de hoge 18-22 kwartstand in het derde quarter.

Tijdens de laatste 10 minuten ging de wedstrijd verder op en af, Turnhout kon terugkomen tot op 3 punten, maar telkens had HBBC een antwoord, zowel inside als vanop de vrijworplijn. Met 15-16 in het laatste quarter stond de 58-66 eindstand op het bord. Een stunt van formaat van HBBC tegen de ongeslagen leider!"

Voor HBBC: Anouk Janssens 20, Emma Lambrechts 4, Celien Peeters 9, Michele Van Gansen 4, Sine Engelen 5, Laura Peeters, Jo Verwimp 24.
Voor Turnhout: Proost N. 8, Starckx N. 13, Vanherk F. 3, De Beuker J., Schram K. 1, Vercauteren J. 5, Verbrandt S., Schaerlaeken Y. 15, Van Mechelen M. 6, Jans B. 7.